Sukujutut kotisivulle
|
SukuHakuri-pääsivulle
Alkuperäinen kysymys
perukirja n. 1948 kuolleesta
kiinnostunut
Isoisovanhempi kuoli Säämingissä 1948. Missä saisin nähdä perukirjan? Uskoisin että se on mielenkiintoinen. Olen kuullut, että hän oli tehnyt testamentin, josta jälkeenjääneet olivat vähän ihmeissään.
Vastaukset
Tälleen
25.5.2018
Lainaus Arkistojen portista: "Perukirjoja sisältyy lukuisten arkistonmuodostajien arkistoihin, ja niitä myös säilytetään eri viranomaisissa. Vähintään 50 vuotta vanhat perukirjat kuuluvat tavallisimmin arkistolaitoksen eri yksiköiden kokoelmiin osana alioikeuksien, hovioikeuksien ja seurakuntien arkistoja. Osa alioikeuksien arkistoista kuuluu kaupunginarkistojen kokoelmiin. Useimpia alle 50 vuotta vanhoja perukirjoja säilytetään alioikeuksissa ja vuoden 1995 asiakirjoista lähtien verotoimistoissa." http://wiki.narc.fi/portti/index.php/Perukirjat
aloittaja
26.5.2018
Koetin selvittää tuosta, eri hakusanoilla tuli aina tulos: 0 vastausta.
S.Mäkelä
27.5.2018
Ei löydä perukirjaa sähköisesti, vaan joudut tekemään tilauksen Kansallisarkiston Astia-järjestelmään, siellä on valmis perukirja-tilauslomake. Laita kattavat tiedot henkilöstä, jonka perukirjasta haluat kopion ja sitten odottelemaan. Laskua tulee muutama euro per onnistunut tilaus + muutama sentti jokaisesta sivusta.
kysymys
27.5.2018
"Laskua tulee muutama euro per onnistunut tilaus + muutama sentti jokaisesta sivusta." Löysitkö ko. sivustolta siis hinnaston? (aiemmin turhaan etsinyt)
Vanhempia perukirjoja kuvannut
27.5.2018
Hinnasto: https://www.arkisto.fi/fi/info/hinnasto Joutuvat ensin hakemaan perukirjan, joten ilmeisesti laskuttavat tutkimustyöstä 30 e jokaiselta alkavalta puolelta tunnilta. Valokopio maksaa ilmeisesti 0,65 e + 24 %:n alv. Lisäksi tulee toimitusmaksu 14,26 e. Siis jos ymmärsin hinnaston oikein. Laskutuksesta löytyy tietoa täältä (haluaisivat lähettää e-laskun): https://www.arkisto.fi/fi/info/laskutus Tietoja ainaeistojen kopioinneista: https://www.arkisto.fi/fi/asiointi-2/voit-jaljentaa-aineistoa Vähän epäilen, onko kaikkien paikkakuntien perukirjat Kansallisarkistossa Helsingissä. Itse olen löytänyt 1940-luvun perukirjan Hämeenlinnan maakunta-arkistosta (nykyisin nimeltään Kansallisarkisto Hämeenlinna). Tosin en ole kokeillut Astiassa olevaa perukirjan tilauslomaketta, joka löytyy täältä (tunnistautuminen pankkitunnuksilla Suomi.fi:llä): https://astia.narc.fi/astiaUi/research_menu.php
aloittaja
28.5.2018
Etsintämaksu tulee siis, vaikka perukirjaa ei löytyisikään?? Joten kunpa osaisi etsittää oikeasta paikasta. Kiitos vastauksista. Kiinnostaa myös tämän henkilön myöhemmin kuolleen puolison perukirja, jossa on käyty läpi maatila ja muut omistukset.
Muutaman kerran tilannut
29.5.2018
Ei ole ainakaan minulta laskutettu hakemisesta jos ei ole perukirjaa löytynyt. Hintaa ollut noin 15-20 euroa/perukirja. Laita mahdollisimman tarkat tiedot, lomakkeella on myös lisätietoja-kohta johon voi lisätä täydennystä perustietoihin. Perukirja on yleensä tullut aika vikkelästi, sähköpostiin jopa parissa päivässä.
S.Mäkelä
30.5.2018
Ei nyt ole suoraan kokemusta perukirjojen tilaamisesta, mutta minua kansallisarkisto ei laskuttanut, kun tilasin väärällä päivämäärällä kantakorttin. Lähettivät kirjeen kotiin, jossa totesivat, että ei löydy. Sitten samalla kertaa kun tilasin yhden kuolintodistuksen ja puolenkymmentä kantakorttia, niin laskuttivat yhden toimitusmaksun (11,50€) viikossa toimitetusta kuolintodistuksesta ja toisen toimitusmaksun tilaamistani kantakorteista. Jälkimmäisten osalta kysyivät sähköpostilla vielä, että tulee tilauksen hinnaksi kopioiden määrästä johtuen melkein sata euroa, että haluanko todellakin kaikki materiaalin. Materiaalin sisältöön nähden erittäin hyvä hinta/laatusuhde! Nyt kun on eka perukirjatilaus sisässä, niin odotan mielenkiinnolla, tuleeko tämä halvemmaksi ja nopeammaksi saada virkatodistus kuin tilaamalla se kirkkoherranvirastolta.
???????
31.5.2018
Voiko kuka hyvänsä tilata perukirjan vai pitääkö olla sukulainen?